Pectus, Excavatum, Carinatum, Kippenborst, Trechterborst, Schoenmakersborst, borstbeen, Nuss, Ravitch, Leonard, Klassiek, Siliconen, implantaat, VacuŁm Bell, Specialisten, Ziekenhuizen, fysiotherapie, cijfers, hartkloppingen, operatie, behandeling, onderzoek, patienten, thoraxchirurg, overzicht, aangeboren, afwijking, Behandelmethoden, Lipofilling, operatie

Pectus 4 Life

De online community voor en door pectuspatiŽnten.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Informatie     Community     Over ons     Bijeenkomsten     Contact


Nieuwsbericht 14 mei 2010:

Het beheer van Pectus 4 Life is vanaf heden overgenomen door de Maatschap Chirurgie Kennemer Gasthuis.
 

Lipofilling


NIEUW!
Lipofilling is een nieuwe behandelmethode voor Pectus Excavatum. Hierover is nog weinig bekend over de behandeling m.b.t. PectuspatiŽnten. Hieronder staat algemene informatie over Lipofilling.

Lipofilling is een techniek binnen de plastische chirurgie waarbij eerst ergens op uw lichaam vet wordt weggehaald door middel van liposculptuur en daarna dit vet tijdens dezelfde behandeling op een andere plek op uw lichaam wordt ingespoten. Met lipofilling kunnen bijvoorbeeld hol uitziende wangen, diepe lijnen in het gezicht, dunne lippen maar ook bijvoorbeeld pezige handen worden opgevuld. Omdat dertig tot zeventig procent van het geÔnjecteerde vet wordt afgebroken door het lichaam wordt er altijd meer ingespoten.

Om het verwijderde vet geschikt te maken voor injectie op een andere plek wordt dit eerst gescheiden van de verdovingsvloeistof die tijdens de liposculptuur behandeling is gebruikt. Daarna wordt een deel van het vet klaargemaakt in kleine spuitjes. Vooraleer het vet op de nieuwe plek wordt ingespoten wordt u eerst lokaal verdoofd. Na het inbrengen komen er kleine pleisters (steristrips) op het wondje. Deze mogen na een dag worden verwijderd. Het resterende deel van het vet wordt maximaal zes maanden ingevroren voor ťťn of meerdere nabehandelingen.

Het grote voordeel van lipofilling is dat het opvullen gebeurt met uw eigen lichaamsvet. Dit is de meest natuurlijke vulstof die er voor u mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat de specifieke complicaties die kunnen optreden bij lipofilling beperkt blijven tot zwellingen, blauwe plekken, oneffenheden in de huid, het totaal verdwijnen van het geÔnjecteerde vet, vetcysten en het verharden van het ingebrachte vet. Als er zwellingen of blauwe plekken optreden dan verdwijnen deze meestal binnen een week.

Als u lipofilling overweegt dient u na de behandeling wel een redelijk stabiel gewicht te houden. Het getransplanteerde vet heeft de capaciteit om te vergroten en dus zichtbaar dikker te worden. Als u na lipofilling veel bijkomt in gewicht kan dit een onevenwichtig verschil geven tussen het al aanwezige vet en het getransplanteerde vet.

Bron: www.plastische-chirurgie-wijzer.nl/lipofilling.html