Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php:226) in /var/www/clients/client32423/web46612/web/typo3/sysext/cms/tslib/class.tslib_fe.php on line 2954 Pectus4Life.nl: "Ravitch" ( Pectus Excavatum : Trechterborst & Pectus Carinatum : kippenborst )
Pectus, Excavatum, Carinatum, Kippenborst, Trechterborst, Schoenmakersborst, borstbeen, Nuss, Ravitch, Leonard, Klassiek, Siliconen, implantaat, Vacuüm Bell, Specialisten, Ziekenhuizen, fysiotherapie, cijfers, hartkloppingen, operatie, behandeling, onderzoek, patienten, thoraxchirurg, overzicht, aangeboren, afwijking, Behandelmethoden, Lipofilling, operatie

Pectus 4 Life

De online community voor en door pectuspatiënten.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Informatie     Community     Over ons     Bijeenkomsten     Contact

De Ravitchmethode


Ravitich was de eerste die een Pectusmisvorming in 1952 chirurgisch wist te verbeteren. De procedure Ravitich wordt vaak gewijzigd, omdat een chirurg zijn eigen procedure gebruikt.

De procedure Ravitich bestaat gewoonlijk uit:

  • de transversale submammary of verticale insnijding
  • de pectoral spieren opheft
  • de beïnvloede ribbenkraakbeenderen (de gewoonlijk lagere 4-6 aan elke kant) uitsnijden
  • het borstbeen roteren om vlak te liggen
  • één of meerdere staven of stutten worden erin gezet
  • Inzetten van drains (afvoerkanalen)
  • herstellen van de spieren
  • de wond sluiten m.b.v oplosbare hechtingen.

De operatie heeft bijna geen bijwerkingen en is in de meeste gevallen succesvol.

Belangrijk in de beginfase is dat de patiënt voldoende pijnstillende middelen krijgt om zijn of haar borstkas niet te forceren en zo een goede aangroei van het kraakbeen te garanderen. De lengte van verblijf in het ziekenhuis is ongeveer 5-7 dagen.

Het contact met de borstkas moet +/- 3 a 4 maanden vermeden worden. Sporten en andere werkzaamheden waarmee je je borstkas belast is dan ook uit den boze. Dit om ervoor te zorgen dat het kraakbeen goed aan het borstbeen aangroeit. Als er een bar of een stut(ten) tijdens de operatie zijn gebruikt, moeten deze na enige tijd verwijderd worden.

Voordelen van de Ravitchmetode


  • Dit is een zeer veel geteste methode van correctie met een percentage van 97% aan patiënten die deze operatie zeer goed of uitstekend hebben ervaren.
     
  • Terugval is uiterst ongewoon.
     

Nadelen van de Ravitchmethode.


  • Er is een grote incisie nodig voor de operatie. Hierdoor blijft er een vrij groot litteken te zien. Op den duur zal hij nog wel zichtbaar zijn, maar in minder mate. 
     
    Bij mannen kan dit eventueel door borsthaar gecamoufleerd worden. Bij vrouwen wordt er vaak een incisie onder de borsten gemaakt waardoor het uiteindelijke litteken minder opvalt dan bij een man.
     
  • Een zeldzame complicatie die kan optreden is osteodystrophy. Dit kan ervoor zorgen dat het kraakbeen wat weggehaald is niet opnieuw of goed aangegroeid. Hierdoor kan er een soort band rond de borst ontstaan, wat leidt tot het verhinderen van de longuitbreiding/capaciteit.
     
    Dit komt slechts voor als de chirurgie te uitgebreid is geweest of de operatie op een te jonge leeftijd heeft uitgevoerd.
     
    De Ravitch methode mag dan ook niet vóór de leeftijd van 6 jaar uitgevoerd worden, dit om bovenstaande te vermijden.