Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php:226) in /var/www/clients/client32423/web46612/web/typo3/sysext/cms/tslib/class.tslib_fe.php on line 2954 Pectus4Life.nl: "Nuss" ( Pectus Excavatum : Trechterborst & Pectus Carinatum : kippenborst )
Pectus, Excavatum, Carinatum, Kippenborst, Trechterborst, Schoenmakersborst, borstbeen, Nuss, Ravitch, Leonard, Klassiek, Siliconen, implantaat, VacuŁm Bell, Specialisten, Ziekenhuizen, fysiotherapie, cijfers, hartkloppingen, operatie, behandeling, onderzoek, patienten, thoraxchirurg, overzicht, aangeboren, afwijking, Behandelmethoden, Lipofilling, operatie

Pectus 4 Life

De online community voor en door pectuspatiŽnten.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Informatie     Community     Over ons     Bijeenkomsten     Contact

De Nussmethode


De procedure Nuss die door Dr. Donald Nuss in de jaren '80 wordt ontwikkeld, is een minimaal invasieve techniek. Dit betekent dat er maar kleine sneden in de huid gemaakt worden. Deze techniek brengt ťťn of twee gebogen staalstaven achter het borstbeen die het in de correcte vorm dwingt. De staaf word ook wel de de Lorenz Pectus bar of Nussbar genoemd.

De Nussbar moet er gemiddeld twee tot drie jaar in blijven zitten. In deze tijd kan het borstbeen zich in de juiste staat vormen en groeien. Om de Nussbar er langer in te laten zitten is geen probleem. Als de Nussbar er eerder uitgehaald wordt dan de twee jaar die voorgeschreven staat, is er kans op het terugzakken van het borstbeen. Na deze twee jaar wordt de Nussbar via de oude incisies verwijderd. Hierdoor zal er geen extra litteken bijkomen.

Deze nieuwe methode wordt onophoudelijk geŽvalueerd en geeft het bemoedigende resultaten voor zeer jonge patiŽnten. Het is de aangewezen methode voor de chirurgie van Pectus excavatum voor patiŽnten van 5 tot 15 jaar oud, maar is ook op oudere leeftijd nog goed mogelijk. Wel moeten er vaker twee Bar's worden ingebracht en is de procedure op oudere leeftijd veelal pijnlijker. De procedure volgens Nuss is momenteel de meest toegepaste operatie voor de pectus excavatum.
 

Voordelen van de Nuss methode.


 • Het is een minimaal invasieve procedure, er zijn slechts twee kleine insnijdingen vereist (2 tot 3 cms aan elke kant van de borst) wat de littekens vermindert.
   
 • Het vereist noch snijden noch verwijdering van kraakbeen.
   
 • Er is minimaal bloedverlies.
   
 • De verrichting Nuss is een veel snellere operatie dan de procedure Ravitch. De Nuss methode duurt ongeveer 40 minuten. Daarom heeft de patiŽnt een korter durende verdovingsmiddel.
   
 • De patiŽnten kunnen (lichte) sportactiviteiten ongeveer ťťn maand na hun operatie langzaam hervatten. Na drie maanden mag er weer volledig gesport worden.
   

Nadelen van de Nuss methode.


 • De ribben en de ribbenkraakbeenderen zijn gewoonlijk dik en bros bij volwassenen, dat maakt deze procedure bij oudere mensen moeilijker.
   
 • Dit type van chirurgie kan niet voor die patiŽnten met een gecombineerde misvorming of Pectus carinatum geschikt zijn.