Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php:226) in /var/www/clients/client32423/web46612/web/typo3/sysext/cms/tslib/class.tslib_fe.php on line 2954 Pectus4Life.nl: "Operatie Nuss" ( Pectus Excavatum : Trechterborst & Pectus Carinatum : kippenborst )
Pectus, Excavatum, Carinatum, Kippenborst, Trechterborst, Schoenmakersborst, borstbeen, Nuss, Ravitch, Leonard, Klassiek, Siliconen, implantaat, VacuŁm Bell, Specialisten, Ziekenhuizen, fysiotherapie, cijfers, hartkloppingen, operatie, behandeling, onderzoek, patienten, thoraxchirurg, overzicht, aangeboren, afwijking, Behandelmethoden, Lipofilling, operatie

Pectus 4 Life

De online community voor en door pectuspatiŽnten.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Informatie     Community     Over ons     Bijeenkomsten     Contact

Nussoperatie


De Nuss procedure begint met een verdoving en het plaatsen van een epiduraal in de rug tegen de pijn na de operatie. Het epiduraal wordt ingebracht onder verdoving. Bij de meeste personen wordt dit gevoelloos ingebracht, bij andere personen is dit soms nog voelbaar. Aan weerszijde van de borstkas worden twee incisies gemaakt door de chirurg. Deze incisies worden gemaakt om de Nussbar onder het borstbeen te kunnen plaatsten. Een ander smalle incisie word er gemaakt om een thorascope (camera) in te brengen.

Deze thorascope wordt ingebracht om te kunnen zien of de Nussbar op de juiste plaats en manier is ingebracht onder het borstbeen. De Nussbar die wordt geplaatst is voor iedere patiŽnt anders van vorm. De bar wordt voordat deze ingebracht wordt, op de juiste manier gevormd, dit om een optimaal resultaat uit de operatie te halen.

De Nussbar zorgt er voor dat het ingedeukte borstbeen naar voren wordt gedrukt. De Nussbar word als het ware andersom ingebracht en dan geroteerd zodat door de kracht van de Nussbar het borstbeen naar buiten wordt gedrukt.

Als de Nussbar op de juiste plaats zit wordt deze bevestigd door middel van ťťn of twee smalle geribbelde stalen plaatjes. De geribbelde stalen plaatjes)worden als het nodig is bevestigd aan het uiteinde van de Nussbar. Deze helpt de Nussbar te stabiliseren en om de Nussbar aan een rib of spier te bevestigen.

De Nussbar is in de meeste gevallen niet van buitenaf te zien. Vaak zie je wel aan een kant het plaatje waar de Nussbar aan de spieren en/of ribben bevestigd is.