Pectus, Excavatum, Carinatum, Kippenborst, Trechterborst, Schoenmakersborst, borstbeen, Nuss, Ravitch, Leonard, Klassiek, Siliconen, implantaat, VacuŁm Bell, Specialisten, Ziekenhuizen, fysiotherapie, cijfers, hartkloppingen, operatie, behandeling, onderzoek, patienten, thoraxchirurg, overzicht, aangeboren, afwijking, Behandelmethoden, Lipofilling, operatie

Pectus 4 Life

De online community voor en door pectuspatiŽnten.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Informatie     Community     Over ons     Bijeenkomsten     Contact


Nieuwsbericht 14 mei 2010:

Het beheer van Pectus 4 Life is vanaf heden overgenomen door de Maatschap Chirurgie Kennemer Gasthuis.
 

Fysiotherapie


De conservatieve methodes van behandeling kunnen in sommige gevallen nuttig zijn. De resultaten van de gemelde studies zijn minder bruikbaar door de kleine steekproeven en het ontbreken van resultaten op lange termijn.

Speciale (houdings-)oefeningen kunnen soms helpen om de lichamelijke klachten binnen de perken te houden. Pectus excavatum patiŽnten hebben vaak de neiging met ronde schouders te gaan staan, waardoor de indeuking nog eens wordt benadrukt. Een goede rechte houding kan de zichtbaarheid van de afwijking enigszins corrigeren. Ook pre- en postoperatief is het noodzakelijk om oefeningen te doen ter versterking van de borst- en rugspieren. Daarnaast zijn ademhalingsoefeningen erg belangrijk.