Pectus, Excavatum, Carinatum, Kippenborst, Trechterborst, Schoenmakersborst, borstbeen, Nuss, Ravitch, Leonard, Klassiek, Siliconen, implantaat, Vacuüm Bell, Specialisten, Ziekenhuizen, fysiotherapie, cijfers, hartkloppingen, operatie, behandeling, onderzoek, patienten, thoraxchirurg, overzicht, aangeboren, afwijking, Behandelmethoden, Lipofilling, operatie

Pectus 4 Life

De online community voor en door pectuspatiënten.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Informatie     Community     Over ons     Bijeenkomsten     Contact


Nieuwsbericht 14 mei 2010:

Het beheer van Pectus 4 Life is vanaf heden overgenomen door de Maatschap Chirurgie Kennemer Gasthuis.
 

Vacuüm Bell


Over de Vacuüm Bell is nog niet veel te melden... Deze methode is nieuw en dus nog in zijn testfase. De Vacuüm Bell is een soort grote 'zuignap' die speciaal gemaakt is voor mannelijke Pectus excavatum patiënten. De Vacuüm Bell is ontworpen door de Duitser Eckart Klobe en in 2002 op de markt gebracht. Eckart Klobe is zelf géén arts maar een ingenieur. Via de website van Eckart Klobe kan je de Vacuüm Bell bestellen voor zo'n € 500,00.

Er zit wel een grote 'maar' aan. De aanvraag moet ook door een medicus worden ondertekend en goedgekeurd worden. Met de Vacuüm Bell hoef je niet geopereerd te worden. Alleen de effecten op lange termijn zijn nog niet te melden omdat de Vacuüm Bell pas sinds 2002 op de markt is. Je moet de pomp minimaal 2 uren per dag gebruiken. Door de zuigkracht wordt het borstbeen naar voren getrokken! Alleen het effect is wel tijdelijk. Zodra de pomp is weggehaald, zakt de borstkas langzaam weer terug.

Het resultaat van de Vacuüm Bell is niet blijvend op korte termijn. Je zult hem langdurig moeten gebruiken (maanden- tot jarenlang) en dat vergt natuurlijk wel de nodige discipline en motivatie.

Vacuüm Bell voor vrouwenVacuüm Bell voor mannen