Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 226 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php on line 796 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client32423/web46612/web/t3lib/class.t3lib_db.php:226) in /var/www/clients/client32423/web46612/web/typo3/sysext/cms/tslib/class.tslib_fe.php on line 2954 Pectus4Life.nl: "Ontstaan van Pectus" ( Pectus Excavatum : Trechterborst & Pectus Carinatum : kippenborst )
Pectus, Excavatum, Carinatum, Kippenborst, Trechterborst, Schoenmakersborst, borstbeen, Nuss, Ravitch, Leonard, Klassiek, Siliconen, implantaat, VacuŁm Bell, Specialisten, Ziekenhuizen, fysiotherapie, cijfers, hartkloppingen, operatie, behandeling, onderzoek, patienten, thoraxchirurg, overzicht, aangeboren, afwijking, Behandelmethoden, Lipofilling, operatie

Pectus 4 Life

De online community voor en door pectuspatiŽnten.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Informatie     Community     Over ons     Bijeenkomsten     Contact

Ontstaan van Pectus


Er wordt gedacht dat de vervorming komt door de een te veel aan ribbenkraakbeen, maar de reden hiervoor is tot nu toe nog onbekend. Er is nog geen genetisch defect gevonden dat verantwoordelijk is voor deze afwijkende groei. Deze te sterke groei veroorzaakt dat de ribben en de kraakbeenderen 'ontzetten ' en duwt het borstbeen naar buiten bij Pectus carinatum of naar binnen bij Pectus excavatum.

Bij ongeveer 80% van de gevallen word de afwijking binnen de eerste twee levensjaren ontdekt. Een verergering van de afwijking ontstaat tijdens de groeispurt in de pubertijd. Omdat in de pubertijd de borstkas vaak opvallend veranderd worden mensen met Pectus meestal dan pas onder de aandacht van medische specialisten gebracht. Dit omdat op deze Ďkwetsbareí leeftijd vaak problemen ontstaan met het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Psychische problemen op latere leeftijd zijn daarom niet uitgezonderd.

Ook is het niet wetenschappelijk aangetoond dat er sprake is van erfelijkheid, maar toch komt Pectus in 35% van de gevallen voor in de zelfde familie.
 

Andere aandoeningen


Andere aandoeningen waarbij je ook Pectus misvormingen kan krijgen zijn scoliose (zijkromming van de rug), het syndroom van Marfan (een wanorde van het verbindingsweefsel) en het syndroom van Polen.